Sunday, July 22

ham & wurst, wiener style

zutaten:

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
fél doboz sauermilch
1 kis kärtner wurst
majoranna
kömény

álmos vasárnapi fejjel is elkészíthető 11 óra körül, hiszen még odakint esik. ízlés szerint jamaikai reggae vagy finn grindcore ritmusára szeleteld fel a hagymát és fokhagymát, készítsd elő a tojásokat. reppents olajat a serpenyőbe, erős láng mehet alá. pont egy fél dalnyi várakozás után már szórhatod is bele a hagymát, keverd. egyből utána tojásokat verheted, ehhez a részhez a grindcore jobban passzol. sauermilch elő, tojásba önt, de csak óvatosan, a felét. nem többet. elkevered. wurst elő, gyorsan szétszabdalod - mondom, még mindig death metal - irány be a rendesen pirult hagymaszeletek mellé. kevergeted, forgatgatod - ez akár egy erdélyi tánc is lehet. ne várj tovább, ha elhajolnak picit a kolbászok - öntsd rá a tojáskavarcsot!
bontsd fel a sört - ízlés szerint radlert vagy proseccot. lemegy egy hosszú, őrlő szám, vagy két velős döngölés, közben bedöntöd a lőre felét. ekkor azért nézz rá az étekre, keverd, fűszerezd. keverd tovább. öntsd a lőrét. és kész is :)

amúgy nem sok mindent csináltam a hétvégén, ellenben aludtam mindkét nap több, mint 12 órát. házimunkákkal már pillanatok alatt megvagyok, eléggé ragyog minden - vagyis mostantól, hogy kevésbé esik, bátran ki lehet mozdulnom.

No comments:

Post a Comment