Saturday, May 17

buziságok

az elmúlt héten nem kis elképedéssel figyeltem azt a gyűlölethullámot, amit az általam ismert bécsi magyar kolónia művelt Conchita Wurst kapcsán. íme a legszebb részletek:
- ez gusztustalan! (azért van ennél gusztustalanabb, pl a tiroli bőrnadrág)
- milyen példát mutat a gyerekeknek? (egy kezemen meg tudom számolni, hány gyerekes párt ismerek itteni magyarok közül)
- ilyet hogy lehet mutatni tévében? (reality showk, agyatlan sorozatok nem probléma)
- egy katolikus országnak hogy lehet ilyen képviselője? (azért ez elég kemény: vendégként - hiszen az vagy, ha nem célod a beilleszkedés - megszabni a fejlettebbnek, mit hogyan tegyen. ismerős ez a hozzáállás mo.-ról, de ezt itt? komolyan?)

elég türelmes vagyok, ám pl ez az utolsó vélemény bennem is elszakított egy húrt (a türelem és megértés húrját, ó!). viszont bíztam az osztrákokban és csalatkoznom nem kellett:
az államfő és a kormányfő után ki gratulált még Thomasnak?

a bécsi érsek.

szóval honffytársaink simán, csípőből bemutatták ismét a fejekben található sötétséget, azt a kb. 200év lemaradást, ami úton-útfélen kézzel tapintható. nem is csoda, hogy annyira nem vágyom ilyen ismeretségekre - ez az igazság.

minden buziskodónak: ismerjék meg a norvég Mayhem zenekart!

4 comments:

  1. Na ez egy értelmes vélemény volt Ádám, tetszett. :)

    ReplyDelete
  2. kérlek, kösz. nem tudom, mennyire értelmes, csak a szokásos közhelyekkel jövök: színház az egész világ, valamint mire való a cirkusz, ha nem szórakoztatásra? nevetni pedig nem csak tudni kell, hanem alapvető inger kéne, hogy maradjon.
    picit túl is toltam már a témát, de le is zárom. viszont a Mayhem kurvajó lemezt készített idénre, tarolni fognak \m/

    ReplyDelete
  3. Az a baj, hogy amig Ti kuldtok egy cirkuszi attrakciot, addig a mi nepnemzeti magyar lelkunk nem tudja bevenni, hogy az altalunk ellop.... sajat fejlesztesu formatumban gondosan kivalasztott nyertesunk nem jutott az 5. helynel feljebb. Pedig az osszes kliset bedobtuk, feher orszag diszneg... multikulturalis jeloltje, aki a hanyatlo nyugat helyett minket valasztott, raadasul mely temarol, a csaladon beluli eroszakrol enekel, amirol a mi kormanyunknak ugye komondornyi esetben lehet tapasztalata. Na ez faj nagyon, meg az, hogy Becsben olcsobb a manner meg a 95-os benya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sőt, egyre több alkalommal: tej, tejtermékek (pl sajtok), zöldség és gyümölcsfajták - mondjuk ehhez kell az erős és testvéri török kapcsolat (nemcsak kebapstand létezik ám)
      amúgy ami errefelé leginkább fáj: a tudat, hogy adófizetők pénzén rendezik meg nagy felhajtással jövőre az eurovíziót

      Delete