Saturday, June 9

em - europamannschaft

az úgy volt, hogy két, ízlésembe férő helyen - topkino és schikaneder - adják az eb-meccseket. mert mindkettő művészmozi és egyben bár, mint a toldi pesten. tekintve, hogy semmi programom nem volt hétvégére, ráadásul párórányi eltéréssel újabb felhőszakadás vagy zivatar szedte áldozatait, arra gondoltam, így nyitom meg a társadalmi beilleszkedés nehézkes lépéseit.
nem is sikertelenül, még igen alantas német tudásom ellenére is képes voltam beszélgetni pár sráccal és lánnyal. sőt, ezen apró beszélgetések a 'wohin kommst du?' 'von ungarn' mondatok elhangzása után sem szakadtak meg. pazar.
német-portugálon a topkino kisterme dugig, fiatal egyetemistáktól kezdve svájci srácokon át negyven-ötvenes meg nem értett művészekig és tanárokig mindenki képviselteti magát, persze az érett és meggyötört művésznők is. nagyon laza és vicces a hangulat, bár németem még nem elég erős, hogy minden bekiabált poént értsek, azért jó részét nem nehéz fogni. ugyan nem reprezentatív, ám ez a társulat a német-portugálon a színész digóknak szurkolt erősen, nevettek a fritzeken. ebből se lesz már anschluss.

No comments:

Post a Comment