Monday, October 8

world press photo

Gabi, frizbijeim gondos őrzője akarta nagyon megnézni ezt a méltán híres fotókiállítást. a pesti patinás helyszínhez képest a bécsi egész pőre és kisszerű: a leginkább régi tűzraktérként leírható westlicht.
ezen a helyen minden a fotózásról és fényképezőgépekről szól (szinte teljes Leica gyűjteményük van, általam kevéssé ismert korai német gyártók is mint voigtländer, persze hasselblad polc se hiányzik), ám nem igen tágas. pláne, ha több száz ember egyszerre kíváncsi minden kiskép történetére, így elég nehéz folyamatosan végignézni az amúgy tényleg kiváló képeket. bús orrszarvúaktól kezdve az orosz utcaharcosokig minden ott szerepel, pontos tematika és összefoglaló történet szerint. bár már volt olyan world press, ami nem tetszett és még finom voltam, ez tényleg nagyon összeszedett kiállítási anyag volt és hangsúlyos mondanivalóval bírt. pesten még három héttel tovább nyitva van, érdemes belenézni.

amúgy a westbahnstrasse a bécsi design szcéna egyik fő utcája, pl elektrobiker üzlettel, modern bútorokkal és különféle egyedi ruhaboltokkal. nagyon javasolt elnézni errefelé, pláne, hogy csak párszáz méterre van a szinte névadó westbahnhoftól.

No comments:

Post a Comment