Thursday, July 2

vasfüggönyt az agyakba

először is említek három ügyet, amivel sokkal inkább foglalkozni kéne, mint a menekültkérdéssel - már ha a magyar paraszt sáros bakancsát nem háború elől iszkolók arcán óhajtaná tisztára törölni.

1. a magyar letelepedési kötvény
minden hálás magyar adófizető támogatja, offshore cégeken keresztül folyik az üzlet és még eu-s útlevelet is adnak mellé.
költői kérdés: hány bűnöző számára kecsegtető biznisz ez? trivia: orosz tulajdonosa is van az offshore cégeknek

2. met - a legjövedelmezőbb gázüzlet
avagy hogyan használjuk fel a magyar államot svájci privát bankszámláink feltöltésére. eu-s energiapolitikai célkitűzések, orosz energiafüggés megállítása? ugyan, zdrasztvujtye!

3. Paks2 máig nem létező nyilvános hatástanulmányai
kedvenc részem: az új 5ös 6os blokk működése közben nem jut elég hűtővíz a régi 3as 4esre, tehát vagy az új blokkokat használod gazdaságosan, vagy a megmaradt régi kettőt, de mind a négy egyidejű gazdaságos működtetéséhez még egy vízlépcsőre is szükséged van Paks alatt. ennek költségeivel még senki sem számolt, bámulatos előrelátás!
és egy atomerőmű bezárása sem olcsó mulatság.
természetesen szükség van az orosz hitelre hogy legalább még 2 generációt adósítsunk el és drágábban termeljünk áramot, mint mindenki más a szomszédban. szorgos népünk győzni fog!

és ez csak három ügy, amivel foglalkozni lehetne.

se a Questor állami szintű pénzlenyúlását, se a M4 kilométerenkénti 3,8Mrd forintos autópályaépítését - a világ legdrágább autópályája (mindezt sík terepen) - illetve a már ingerküszöböt se átlépő földfelvásárlási és trafikügyeket nem említettem. persze a lista nem áll meg itt - teljes a state capture.

szóval ennyire fontos kérdés a migráció és bevándorlás egy olyan országban, ahol a letelepült bevándorlók aránya a teljes népességhez képest 1,4% - a legalacsonyabb egész Európában. az átlag 4%, Ausztriában ugyanez a mutató 4,1% Svédországban 10,8% Nagy-Britanniában 12%.
tehát egy ennyire "rendkívül fontos ügy"ről van szó.

mit tehetünk itt?
hiszen nincs jobb üzlet, mint rászorult, helyismerettel nem rendelkezőkön gazdagodni, majd leköpni őket.

ez jutott eszembe - nem mind saját
- minden magyar területre került menekülttel beszélni: hová megy, miért, mik a céljai, milyen szakképesítése van, milyen nyelveken beszél? csak feltételezéseink vannak, semmit nem tudunk erről
- ahogy a szerb-osztrák külügyminiszterek egyből kezdeményezték: közös balkáni rendőrségi/határrendészeti fellépést indítani és bevonni a török határrendészeti szerveket is
- támogatni a török területen lévő menekülttáborokat és felmérni az ott tartózkodókat - török területen már 4milliónál többen sátraznak a szír határ mellett
- hosszútávon megoldani a líbiai és a szíriai-iraki konfliktust
- még több eu-befektetést észak-afrikában és a közel-keleten (legyen elég munkahely ott)

mégis, miért szemelte ki akkor ezt a témát magának a Párt?
népszerűségvesztés, jobbik, 2018
pusztán hatalmi érdekből és szavazatmegtartásért.

No comments:

Post a Comment